zaterdag 29 maart 2014

Week 19 Allemaal verschillende sporten

Hallo allemaal,

Daar zijn we weer een nieuwe week met ook weer een extra stagedagje erbij. Want we zitten alweer in de laatste periode nog even en we hebben hopelijk ons diploma binnen.  De vrijdag gaan we ook fijn stage lopen.

Maar we beginnen op de maandag 24 maart 2014,
We begonnen gewoon om 09.00 uur op kantoor Yvonne was al op kantoor en we hadden gepraat over afgelopen vrijdag rondom het discozwemmen. Daarna ben ik aan de slag gegaan om mijn project Shootout van het Connect College uitwerken want dat hebben we morgen namelijk......!!
Rond 1 uur ging ik mee met Rachel naar Wessem daar geeft zij namelijk les aan de groepen 3 en 4 van de basisschool St Medardus. We hadden de ringen en de kasten en trapezes uitgehaald voor de kinderen. Ze moesten eerst duikelen bij de ringen daarna gingen ze naar het klimparcours, ze moesten beginnen bij de bank dus eerst de bank oplopen de kast opstappen van kast naar kast springen en dan van kast naar trapezes springen en van trapezes weer naar de andere trapezes en dan van de trapezes afspringen en weer richting de ringen voor het duikelen.
Er waren een paar kinderen bang bij het springen van materiaal naar materiaal daar heb ik de kinderen bij geholpen. Sommige kinderen vonden het ook moeilijk om te duikelen met de ringen maar na een paar keer oefenen ging het al stukken beter. Het laatste kwartiertje hebben ze een tikspel gedaan. De kinderen hadden als regel als ze beginnen met het spel tellen ze eerst van 1 tot 5 want dan weet iedereen dat ze kunnen beginnen. En als ze getikt zijn dat ze hun hand op moeten steken zo is het voor de tikker duidelijk wie er af is getikt.
Groep 3 en 4 kregen de zelfde les.
 Toen we klaar waren in Wessem zijn we naar Maasbracht gegaan want van 16.00 - 17.00 uur stond namelijk het Sport na School op het programma en voor de 2de keer op rij stond het tafeltennissen op het progamma.
Er waren 5 kinderen gekomen van de BSO.
Mij is wel opgevallen dat het in Maasbracht er anders aan toe gaat dan in Susteren. In Maasbracht hoef je niet te betalen en in Susteren moet je 2 euro betalen om deel te nemen. En in Susteren zijn wat meer deelnemers. Maar het plezier van de kinderen staan bij alle 2 centraal en dat zie je ook aan de kinderen zowel in Maasbracht als in Susteren.
Toen de kinderen eenmaal weg waren en wij alles met de verenging hadden opgeruimd was het tijd om naar de bus te lopen en lekker naar huis te gaan. Want mijn stage dagje zat er al weer op voor vandaag....

Sport na school Maasbracht

Dinsdag 25 maart vandaag gaan we beginnen met ons project Shootout op het  Connect College in Echt. Dit project is nooit eerder daar geweest dus we weten niet hoeveel kinderen we vandaag krijgen.
Maar we beginnen eerst op kantoor we beginnen vandaag met het draaiboek te controleren voor de shootout. Toen alles voor de shootout klaar was ben ik begonnen om te kijken hoe ver ik al ben met mijn examen opdrachten. Ik ben al tamelijk ver ik weet mijn planning al, heb al een paar opdrachten af,
Mijn planning voor de examen opdrachten ziet er als volgt uit  :
16 april  : Peutergym met het thema pasen.
23 april  : Nationale sportweek met Kies voor Sport
16 mei en 23 mei : Challenge voor de groepen 8
En elke dinsdag : Sport na School in Susteren
Nevenactiviteit :  18 april => Discozwemmen met Thema.

Om half 12 vertrok ik richting het Connect College voor de Shootout, Baron zou er ook de eerste keer zijn om te kijken hoe het ging. We hebben als klaar gezet en nu was het wachten op de leerlingen. Op het begin ging het wat moeizaam want er wouden geen leerlingen mee doen. Maar toen er eenmaal een paar leerlingen mee deden wou de rest ook mee doen, echter waren het bijna alleen maar jongens er deed met de shootout maar 1 meisje mee maar dat ging de pret natuurlijk niet drukken.
Als ik terug kijk hoe het is gegaan ben ik heel trots op mezelf want het liep , er deden leerlingen mee , we hadden in totaal 17 leerlingen gehad van verschillende klassen wat wouden proberen sommige wouden zelf 2 of 3 keer gooien dus die gingen weer achter in de rij staan . Er waren geen problemen ook niet dat andere leerlingen werden uit gelachen omdat ze de korf niet konden raken. IEDEREEN WAS HEEL SPORTIEF !!!!!
Volgende keer ga ik samen met Timo Bohnen ( docent Conenct College ) de basket naar buiten rijden om het nog leuker en intressanter te maken voor de leerlingen.
Volgende week gaan echter ook docenten mee doen om de leerlingen uit te dagen ik ben een benieuwd.
Toen ik klaar was op het Connect College ben ik terug naar kantoor gegaan om daar voor de activiteit van Nikki nog een paar dingen uit te printen en te snijden en nu ben ik mijn blog verder aan het afmaken.
Vandaag staat ook nog Sport na School in Susteren op het progamma en we gaan weer judoën.
Maar daar vertel ik straks verder over....
 

Woensdag 26 maart begonnen we met de peutergym, ik heb toen de inleiding en klein materiaal gedaan. Als liedje deden we met de handjes en de voetjes. En met klein materiaal hebben we met de hoepels gespeeld, we hebben gerold met de hoepels, gehoelahoept met de kinderen en een auto na gedaan met de kinderen. Toen we klaar waren had ik 1 uurtje pauze. Toen was het 12 uur en begonnen we met het opbouwen van de badminton kids games zo moet je denken aan spelletjes voor badminton te beheersen. En in de andere zaal
hebben we een springkussen opgezet en een basketbal veld en de lange mat dat de kinderen daar het laatste half uur konden vrij spelen.
Dit was een evenement van Nikki zei moest voor de badminton verenging reclame maken. En omdat de club die zelfde avond met een nieuwe hoofdsponsor zou komen.
Deze middag zijn 13 kinderen gekomen, het was een leuke en mooie ervaring die middag ik heb geleerd dat alle kinderen anders zijn. Ik had een groepje gekregen waar een meisje autistisch was en 1 meisje ADHD had, ik kon hier wel mee omgaan en probeerde de kinderen gewoon normaal te behandelen. De kinderen wat ik in het team hadden vonden het een leuke middag en hebben zich kostelijk vermaakt.
Toen het half 5 was en de kinderen allemaal naar huis toe gingen hebben wij alles opgeruimd hadden zijn wij ons gaan omkleden en zijn we richting Roosteren gegaan. Wij waren namelijk uitgenodigd om deel te nemen aan het grieks buffet omdat wij geholpen hadden diezelfde middag. Toen wij klaar waren met eten zijn wij naar een demonstratie gaan kijken van topspelers uit Azië en de eredivisies spelers uit Roosteren.
Dit was een super leuke ervaring dit had ik  nog nooit meegemaakt ik dacht eerlijk gezegd altijd dat ik badminton een campingsport was en nooit geweten dat badminton zo vermoeiende sport was. Ik heb echt mijn ogen uitgekeken en was een zeer geslaagde avond met Jordy, Davy , Nikki en Yvonne.
Een ervaring om nooit te vergeten.



Afgelopen vrijdag 28 maart ben ik niet naar stage geweest omdat we met het CIOS een sportdag hadden in Goes waar we eerste waren geworden :-) #trots #op #mijn #opleiding

Fijn weekend en tot volgende week,

Groetjes

Romy

Afspraken :
- Dat ik dinsdag 1 april om 11.30 uur naar Timo Bohnen moet i.v.m. de shoot out van het Connect College.
- 2 april ik naar de peutergym ga maar daarna naar mijn herkansing examen ga van rekenen.

Leermomenten :
- Dat als er wat gebeurd op stage ik dat gewoon kan zeggen en me er niet over hoef te schamen
- Hoe je verschillende regels aan kinderen kan duidelijk maken

Toezicht houden :
- Op woensdag 26 maart bij peutergym was een peuter van de bank gevallen omdat de ouders niet goed opgelet hadden, dit maakt toch duidelijk dat je goed moet opletten ook als er ouders bij zijn.
-Verder heb ik allen toezicht gehouden bij de les van Rachel in Wessem en sport na school Maasbracht daar heb ik geleerd dat kinderen heel goed naar regels luisteren maar dat je ze wel af en toe moet helpen denken aan de regels.



maandag 24 maart 2014

Week 18 Sport na School

Goedemiddag,

En we zijn weer bezig met een nieuwe week vol nieuwe kansen op stage.
Zo ben ik maandag 17 maart deze periode voor het eerst mee geweest met Rachel. Ik ben toen mee geweest naar de particuliere les in Wessem bij groep 3 - 4 geweest, hier heb ik alleen gekeken hoe de lessen gingen ze hadden loop en springvormen over de bank.
Toen we klaar waren in Wessem zijn we naar de Sport na School gegaan in Maasbracht daar stond een periode voor het tafeltennissen. Omdat wij iets eerder daar waren en de lessen door een verenging , gingen wij even zelf tafeltennissen.
Toen ik hier mee klaar was ben ik naar huis gegaan.


Dinsdag 18 maart begon ik op kantoor, hier heb ik voornamelijk gewerkt aan mijn examenopdrachten en een stukje aan de lessen voor de peutergym zoals thema´s bedenken. Ook heb ik de les voor Sport na School Susteren uitgewerkt voor diezelfde middag hier gingen we namelijk het project Shootout uit proberen kijken of het ook misschien een basisschool concept kon worden.
Toen ik eenmaal in de hal in Susteren kwam ben ik begonnen met het uitzetten van mijn spullen. En ben ik gaan kijken of bij de judo vereniging alles goed ging en of ze optijd klaar waren om te beginnen.
Want bij sport na school zijn we namelijk vorige week begonnen aan het project stoeivormen. Vandaag en volgende week komt de judo verenging uit Susteren een clinic geven.
Het concept wat we elke week hebben bleef wel 1 groep  ging naar de judo, 1 groep deed net Kevin tikspelletjes en 1 groep kwam bij mij het korfballen uit proberen. Dit was erg goed gelukt de kinderen hadden er plezier en deden allemaal goed mee. Zelf had ik gedacht dat de kinderen van groep 2 het moeilijk zouden vinden en amper de korf konden raken, tot mijn verbazing gooiden de 2 kinderen uit groep 2 allebei de eerste keer in de korf.
in totaal hadden we tussen de 65 - 70 kinderen aanwezig die middag. Het was dus weer een geslaagde Sport na School in Susteren. Toen we klaar waren was het ongeveer 17.00 uur en konden we naar huis.

Woensdag 19 maart begonnen we met de peutergym van 09.00 - 10.00 uur. Het was de bedoeling dat ik met de springtouwen  zou gaan spelen, maar omdat we niet genoeg springtouwen hadden gingen we met de lintjes van de turnvereniging spelen. De kinderen vonden het geweldig ze hadden allemaal een snaterlach op hun gezicht. De kinderen gingen met de linten rennen , springen en rondjes draaien een slang na doen en natuurlijk waren de papa´s en mama´s aan het mee spelen. Toen er 15 minuten opzat ging ik langzaam afsluiten en gingen de kinderen lekker spelen op de toestellen.
Na 20 minuten was het al weer het einde van de les. Toen ik eenmaal terug op kantoor kwam heb ik een email verstuurd naar de basisscholen die mee zouden doen met een challenge.
Verder was ik er niet echt bij met mijn hoofd maar ik heb zo veel mogelijk proberen te doen op stage. Zoals de lessen van de peutergym uitgewerkt en de lessen voor de sport na school. Toen het half 5 was ben ik naar huis gegaan.

Vrijdag 21 maart heb ik ook stage gelopen namelijk van 12.45 uur tot 15.00 uur bij de fitness om daar samen te begeleiden daar is namelijk een groep ouderen wat komen fitnessen en was dan begeleiding nodig hebben dit doe ik samen Arjan. Toen het 3 uur was moest ik gaan ik ging namelijk mijn oma uitstrooien dit heb ik ook aangegeven bij Yvonne, want ik moest s´avonds namelijk ook nog een keertje stage lopen. Ik heb aan de mensen die op dat moment in het zwembad waren aangegeven wat er die dag nog is gebeurd en dat ik er niet met mijn hoofd bij was, ze hadden er allemaal begrip voor en waren toch trots dat ik toch nog naar stage was gekomen. We hadden namelijk discozwemmen met een thema, ik heb me er eerlijk gezegd niet echt met bezig gehouden en voor mijn gevoel ging het ook niet zo goed ik merkte aan mezelf dat ik mezelf niet was. Gelukkig waren en nog andere stagiaires die zich wel ook in de voorbereidingen had gemerkt.
Maar voor de rest ging het goed.

Tot volgende week,

Groetjes,
Romy 



maandag 17 maart 2014

Week 17 Shootout Connect College

Hallo ,

Daar zijn we weer voor een nieuwe week stage.
Deze week zal bij mij in het teken staan van de voorbereidingen voor de Shoot out bij het Connect College te Echt.
Dit wordt gedaan op dinsdagmiddag in de grote pauze aan het VMBO gedeelte.

Maar we beginnen op de maandag, vandaag kon ik niet al te lang blijven op stage omdat ik een andere afspraak had van school uit.
Ik ben tot 11 uur op stage gebleven. Wat heb ik gedaan ?
Ik heb gewerkt aan mijn opdrachten voor school en ik ben begonnen aan de voorbereidingen van de shoot out van het Connect College.

Dinsdagmorgen had ik vrij van stage omdat ik zaterdag een open dag heb van het Connect College waar ik van stage aanwezig moet zijn.
Dinsdagmiddag hadden we weer sport na school in Susteren. Kevin en ik hadden in gedachten om met 2 groepen steeds op groot veld te gaan trefballen.
Uiteindelijk hebben we dat niet gedaan want er was te veel onderscheidt tussen de jongere kinderen en de ouderen. De oudere kinderen snapte het wel en de jongere kinderen vonden het veel leuker om achter de bal aan te rennen.
Dus wij hebben op het begin toch maar weer 2 groepen gemaakt en verder gegaan met ons programma. Kevin 1 groep en ik 1 groep.
Dat was allemaal goed gegaan.

Woensdag vandaag mogen we weer naar de peutergym. Sylvia was niet aanwezig dus was Jan vandaag mijn begeleider. Ik heb de inleiding en de afsluiting gedaan. We begonnen met het liedje we maken grote passen , kleine passen, we maken ons heel klein en we maken ons heel groot. Dit hebben we 2 keer gedaan. Daarna heb ik samen met de kinderen met de parachute gespeeld.
Bij de afsluiting had ik alleen het probleem dat ik sommige liedjes niet kenden omdat Sylvia dit normaal altijd deed en Jan naar de lessen in het zwembad moest. Maar het was wel goed gegaan.
Toen ik eenmaal terug was op kantoor heb ik met Baron een gesprek gehad invb de Shootout van het Connect College.
Ook ben ik die middag met Nikki naar het de sporthal geweest om te kijken of alle spelletjes voor de badminton opendag in orde waren. Dit krijgen je in de week van 26 maart helemaal uitgelegd want dan is de open dag.
Toen we klaar waren bij de sporthal was ik klaar met stage.

Zaterdag vandaag moest ik om 09.30 uur aanwezig zijn op het Connect College.
Want aan het VMBO gedeelte had namelijk een open dag.
Ik zou dan daar zijn samen met Yael ( medewerker sport) menswel gaan promoten op het gebied van sport na school.
We hebben niet echt veel te doen gehad. De drukte kwam met vlagen dan was het wel druk en dan weer niet.
Ik vond het wel een leuke ervaring om weer eens naar het Connect college te gaan en op een andere manier daar te zijn. Want ik heb daar zelf op school gezeten.
Om half 2 mochten we opruimen en om 2 uur werden we uitgenodigd om een broodje met wat drinken in de docentenkamer te ontvangen.
We zijn daar met alle mensen van menswel wat op dat moment daar waren heen gegaan.

Tot volgende week,

Groetjes,

Romy

http://vimeo.com/89251403

Het bovenstaande linkje is van het fittest.
Dit is gefilmd door Loes ( Lokale Omroep Echt Susteren )

vrijdag 14 maart 2014

Week 16 carnvaval

Hallo,

Jaja ondanks dat het eigenlijk vakantie is en de meeste moe en een kater hebben van de carnaval gaan we toch een paar dagen stage lopen :-)
Op as woensdag moesten we even langs kantoor om de laatste dingen te doen voor de fitheidstest op zaterdag 8 maart.
Toen we alles af hadden konden we weer gaan.
Ik heb die dag een paar mensen gebeld voor de aanmeldingen.
Donderdag 6 maart hadden we met alle stagiaires een bijscholing van funky hockey. Dit om ons te leren hoe je kinderen makkelijker hockey aan te kunnen leren.
Dit was een zeer interessante ochtend met o.a kinderen te zien sporten , een klein stukje theorie en daarna lekker zelf een uurtje sporten en les geven.
Toen hadden we een uurtje pauze en dan alweer de volgende activiteit namelijk de zwemintuif voor de kinderen van de basisscholen.
Ik heb een hele leuke middag gehad met allemaal spelletjes.

Zaterdag 8 maart waren er weer de fitheidstesten ik mocht weer bij de inschrijvingen zitten. Dit was net zo als de vorige keer.
Ik kan niet veel over de fittesten vertellen omdat ik afgezonderd lag.
Het was wel een super dag wat ik niet snel meer zal vergeten. Vol gezelligheid en aardige mensen.

S'avonds zijn we om de geweldige activiteiten af te sluiten met de hele bende gaan uit eten bij het elfde gebod.

Het was een geweldige stage week tot volgende week,

Greetz
Romy